1 !

Tänään aamulla, niinkuin varmaan monela muullakin koululaisella, oli todistustenjako tiedossa. Hyppäsin siis bussiin jo heti aamulla, joka köröttelikin sitten koululle. En onneksi tälläkertaa myöhästynyt, toisinkuin muutama muu. Sitten heti saliin oman lv:n sijaisen kanssa (joka muuten oli köksänope). Tylsistyttiin kuoliaaksi rehtorin viisimetrisen liirumlaarum tralalaa, minun-nimeni-on-reksi-ja-pidän-puheen hiphei päläpälä sitäjatätä puhumpas-vielä-lisää-ja-tapan-teidät-kaikki-tylsyyteen-puheen aikana, muutama makkara lauleli vähän jotain randomia ja sitten päästiin (vihdoin) luokkaan ja saatiin todistukset. Oman keskiarvoksi koitui 8,71. Olin oikeasti ihmeissäni kun huomasin että olin saanut enkusta ja matikasta ysin. Ja onnelinen tietenkin. Yhtään seiskaa ei tullut, kuten ei yleensäkään, eikä kyllä sen puoleen yhtään kymppiäkään. Niinkuin aina. Oon aina saanut kasi-ysi-todistuksen, paitsi vitosella sain uskonnosta joulutodistukseen seiskan =: )

Kotiin päästyäni hati ratsastuskamat ylle, ja odottamaan äitiä, joka oli käynyt kaupassa. Ja tallille. Myöhässä tosin. Onneksi Hörö, suomenhevonen, joka oli langennut senkertaiseksi ratsukseni, oli jo valmiiski harjattu. Vedin nopeasti ruunan kaviot ja laitoin suojat ja varusteet, ja sitten jo lähdettiinkin tallustamaan kentälle. Aiheena oli vastalaukat, mutta meillä oli joku outo opettaja, ja jos rhellisiä ollaan, niin minun mielestäni, ei tunti ollut kovinkaan hyvä. osa hevosista oli ollut juuri maastossa puolitoista tuntia, ja nyt joutuivat hirveälle rääkkitunnille. Sitäpaitsi, itse aihe oli jäänyt kaikenlaisten ihmekiemuroiden peittoon. Höröparka joutui vielä lisäksi jatkamaan seuraavalla tunnilla : C

Sitten taas kotiin. Tälläkertaa oli tiedossa seuraavana serkun ylioppilasjuhlat, jotka kuitenkin alkaisivat vasta parin tunnin pästä. Silläaikaa löhöilin ulkona ja hankin rusketusraitoja 8D Mutta sitten pitikin mennä sisään laitamaan mekkoa päälle. Se on muuten aivan ihana, minttujäätelönvärinen mekko, jossa on narusangat ja simpukoita ja pieniä posliininpalasia ommeltuna kiinni vähän vyötärön yläpuolelle. Ja sen kanssa sopii hyvin sellainen luonnonvalkea huivi, joka sitten peittää olkapäät. Sillä mehän tunnemme etiketin.

Siellä sitten tuli possutettua jos minkälaista kakkua ja herkkua. Ei ihmeempiä. Mitä nyt ylioppilasjuhlilta voitte odottaa, neh ?